Faire Komparatoren, von denen Sie wirklich profitieren
   

Door de barsten je smartphonebeeld niet meer zien

Een beschadigd mobieltje is meestal de reden voor het aanschaffen van een nieuwe telefoon. En dat is zonde, want er zijn voldoende manieren om dit te voorkomen.

Schade aan je smartphone. Het overkomt bijna elke (veel)gebruiker van een smartphone. Dit kan verschillen van een krasje op de behuizing tot een barst van onder naar boven over je gehele scherm. Maar waarom gaan we bij vlagen zo nonchalant om met een smartphone van misschien wel 700 euro? Waar je bijna niet meer zonder kunt in de hedendaagse maatschappij? En waarop al je (dierbare) herinneringen van de afgelopen tijd staan opgeslagen?

Daar zit een luchtje aanGebarsten telefoon
Tegenwoordig nemen we onze telefoon overal mee naar toe. Uit onderzoek blijkt dat 26% van de beschadigde telefoons in contact is gekomen met water. Zelfs 6% viel in het toilet! Op Bellen.com vergelijken we een groeiende lijst met telefoons die waterdicht zijn en jou dus beschermen tegen de nare gevolgen van dit soort ongelukjes.

Voorkomen is beter dan genezen
Een ander onderzoek toont aan dat bij 54% van de smartphonebezitters de behuizing is beschadigd. Zelfs meer dan de helft van de ondervraagden heeft een of meerdere beschadigingen op het scherm.

Leren portemonnee hoes voor iPhone 6 van Mujjo
Tegen krassen kun je je natuurlijk wapenen met een hoesje. Smaken verschillen, maar een hoesje hoeft niet lelijk te zijn en kan zelfs extra functionaliteit met zich meebrengen. Kijk eens naar deze strakke leren portemonnee hoes voor de iPhone. Je kunt natuurlijk ook een subtielere bumperhoes nemen. Helaas maken waterdichte hoesjes een smartphone een stuk dikker. Een alternatief kan bijvoorbeeld de coating van Liquipel zijn.

(Professioneel) dataherstel
Mocht je telefoon het dan toch begeven dan is het fijn om altijd een recente back-up te hebben van onder andere jouw mediabestanden. Er zijn voldoende alternatieven die jouw data op een slimme manier veilig kunnen stellen in de cloud. Enkele apps die het proberen waard zijn (met daarachter de hoeveel gratis beschikbare data): Dropbox (2 GB), Box (10 GB), OneDrive (15 GB), Google Drive (15 GB) en Mega (50 GB).

Alle apps hebben de mogelijkheid om de hoeveelheid data tegen een maandelijkse vergoeding flink op te hogen tot zelfs vele terabytes. Daarnaast bieden al veel van deze apps de mogelijkheid om automatisch bestanden te uploaden waarbij je meestal kunt aangeven dat dit alleen mag worden gedaan over wifi. Dat is wel zo handig, want zo voorkom je dat je databundel snel opraakt. Wil je liever dat je data gegarandeerd in Nederland staat opgeslagen? Tegen een kleine vergoeding biedt KPN verschillende oplossingen aan.

Mocht het toch helemaal misgaan dan kan dataherstel door een professioneel bedrijf uitkomst bieden. Tegenwoordig betreft al 30% van de binnenkomende apparaten bij Data Recovery Nederland een smartphone. En dit aantal neemt snel toe. Een herstel kan overigens oplopen tot 799 euro en succes is niet gegarandeerd.

Stel je eigen telefoon samen
Ik blijf hopen dat Project Ara van Google binnen afzienbare tijd met een competitieve modulaire telefoon voor de consument komt. In deze telefoon kun je individuele onderdelen verwisselen als je dit nodig vindt. Scherm gebroken? Klik er een nieuwe op. Maakt de camera onscherpe foto’s? Schuif er een betere in. Het eerste prototype is inmiddels getoond aan de buitenwereld en het ziet er veelbelovend uit!

Terugkomend op mijn vraag waarom we zo nonchalant met onze telefoons omgaan blijf ik het antwoord schuldig. Binnenkort gooi ik mijn telefoon in een onoplettend moment weer op bed en is de kans nog altijd even groot dat deze terug stuitert en op de vloer belandt. Maar gelukkig heb ik een hoesje en staan mijn gegevens in de cloud.

Door Jan-Willem Maris



Jan-Willem

© 1998 - 2024 Bencom Group BV